BCAA NEDİR?
BCAA (dallı zincirli amino asitler), lösin, izolösin ve valin amino asitlerinden oluşur. Bu amino asitler, kas protein sentezini uyarır ve kas yıkımını azaltır. BCAA'lar, esansiyel amino asitlerdir, yani vücut tarafından üretilmez ve diyetle alınması gereklidir.
İÇERİK BİLGİSİ
BCAA’lar (Leuscine, İsoleucine, Valine) Aroma Verici (limon) Maltodekstrin Tatlandırıcı (sukraloz) Topaklanmayı Önlendirici (Tri Kalsiyum Fosfat) Vitamin B6 Vitamin C
Renklendirici (kinolin sarısı)
Faydaları:
BCAA'lar, antrenman sırasında ve sonrasında kas yıkımını azaltarak kas iyileşmesini destekler. Kas ağrısını azaltır, yorgunluğu geciktirir ve enerji seviyelerini artırır. Ayrıca, uzun süreli ve yoğun egzersizlerde dayanıklılığı artırır. Lösin, kas protein sentezini özellikle güçlü bir şekilde uyarır.
Kullanım Önerileri:
Egzersiz öncesinde, sırasında veya sonrasında bir porsiyon (1 ölçek 10 gram) 200 ml su ile karıştırılarak tüketilmesi önerilir. Antrenman süresince enerji seviyelerini korumak ve kas yıkımını önlemek için intra-workout olarak da kullanılabilir.
Muhafaza Koşulları :
Ağzı kapalı olarak, serin ve kuru bir yerde yüksek ısıdan ve nemden ve güneş ışığından koruyarak muhafaza ediniz.
Alerjen Uyarısı
Soya lesitini, süt ürünleri, hardal, gluten, yumurta işleyen tesislerde üretilmiştir.